handjagad_logga_40v2.jpg

 

 

 

Vår inspiration

Arkitekturen i våra hus är inspirerade av amerikansk modernism. Den modernistiska eran kännetecknades av nytänkande både vad gäller husens utformning och byggteknik.

Planlösningarna var öppna med tydliga uppdelningar mellan stora sammanhängande sociala utrymmen och de mer privata delarna. De var mestadels enplanshus med stora glaspartier, där gränserna mellan ute och inne är utsuddade. Husen var mycket funktionella med stort fokus på naturliga flöden i husen. Samtidigt var arkitekturen förenklad med ett definierat och tydligt uttryck. Resultatet var en tidlös, elegant och levande arkitektur.

De flesta framstående byggnaderna i denna stil byggdes i Californien mellan 40- och 60-talet. Under denna period pågick en designstudie kallad ”The Case Study House Program”, där arkitekter uttryckte sina idéer genom husstudier i full skala. De flesta av dessa hus är idag ikoner av den modernistiska arkitekturen och finns bland annat samlade i bokförlaget Taschens arkitekturserie ”Case Study Houses”. Framstående arkitekter och upphovsmän till många av de fantastiska paviljonger bland Case Study husen var exempelvis Richard Neutra, Pierre Koenig och Craig Ellwood.

Vi har samlat några av våra inspirationskällor på vår hemsida så ni kan uppleva dem närmare.

 

 

                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                  Philip Johnson´s Glass House

 

 

 Pavilion Living Arkitekthus AB ® | E-post: info@pavilionliving.se